FAQ

Documentele necesare pentru recuperarea taxelor

  • copie după cardul social (SSN)
  • copie după prima pagină din paşaport
  • copia formularului W-2 sau a ultimului pay slip
  • formularul IRS 2848

Documentele necesare şi instrucţiunile le puteţi găsi aici.

 

Formularul W-2 (W-2 form) este un document oficial al IRS-ului, care conţine toate informațiile despre câştigul total precum si despre taxele reținute. După lege, fiecare angajator este obligat să emită angajatului formularul W-2 pană în 31 ianuarie 2018.

Fiecare angajator deține acest formular (W-2) în trei exemplare. Primul exemplar este pentru angajat (student), al doilea exemplar este pentru fiscul american (IRS), iar al treilea exemplar rămâne în firma sa.

Da. Fiecare angajat este obligat după lege să își declare întregul câștig realizat în decursul anului fiscal. 

Există două modalități de a vă recupera taxele din SUA:

  • Vă puteți recupera taxele sub formă de check
  • Prin virarea baniilor direct în contul din SUA (direct depozit)
 Durata recuperării taxelor Federale este 4 – 12 săptămâni, iar durata recuperării taxelor state depinde de statul în care aţi lucrat (2 – 12 săptămâni). 
Da. Dacă aţi călătorit în SUA pe baza vizei de tip J, F sau M şi nu aţi petrecut în SUA mai mult de 183 de zile, aveţi dreptul de a vă recupera taxele Social Sequrity and Medicare.
 Da. Recuperarea taxelor depinde de câştigul total şi de cheltuielile care le ați avut în SUA. Datoria trebuie plătită până la data de 15 aprilie 2018.
 Dacă aveţi dreptul la recuperarea taxelor, termenul limită pentru recuperare este de 3 ani. Momentan puteţi recupera taxele din anii 2014, 2015, 2016 şi 2017. (Termenul limită pentru anu 2014 este 15 aprilie 2017). 
PetarFAQ