Formular fiscale

 

Formularul W-4

W-4 obrazac

Formularul W-4 este un formular fiscal pe care îl completați la angajator. Acest formular este un document cheie care definește dacă doriți ca fiecare plată de la angajator să fie impozitată și după ce criterii.

Mai jos vă vom explica cum să completați acest formular și la ce ar trebui să acordați atenție.

În funcție de informațiile pe care le furnizați și pe care le marcați, depinde cum și cât de mult impozit va reține angajatorul dvs. din fiecare cec. Banii pe care îi păstrează, angajatorul este obligat să-i plătească la IRS. Pentru ca toate taxele să fie raportate autorităților fiscale, este necesar să furnizați datele personale, adresa exactă și SSN (Social Security Number - Numărul de securitate socială) pe formularul W-4.

În primul segment, oferiți informații personale și definiți modul în care veți depune impozite.

Câmpurile 2-4 sunt completate numai dacă se referă la voi, adică dacă aveți doi sau mai mulți angajatori sau depuneți o declarație fiscală împreună cu soțul/soția dumneavoastră și alți membri ai familiei apropiate.

În ultimul, al cincilea segment, este necesară semnarea documentului pentru a fi valabil.

Este foarte important să indicați adresa corectă pe formularul W-4. Adresa pe care o furnizați este adresa la care angajatorul vă va trimite un formular W-2, necesar pentru a trimite o cerere fiscală către IRS. Deci, dacă furnizați o adresă de reședință temporară în SUA, este posibil să nu primiți un formular W-2.

 

Formularul W-8

W-8 BEN obrazac

Formularele W-8 sunt formulare fiscale IRS completate de nerezidenți sau entități care doresc să solicite o rambursare a impozitului, pe care l-au plătit pe veniturile lor. Aceste formulare sunt completate de angajați care nu sunt cetățeni americani, dar care au lucrat pentru companii americane pe parcursul anului și au realizat un anumit venit. Formularul W-8 îl primiți de la angajator, iar tipul de formular W-8 pe care îl completați depinde de tipul de venit pe care îl câștigați. Există 5 tipuri diferite de modele W-8: W-8BEN, W-8BEN-E, W-8ECI, W-8EXP și W-8IMY.

Datorită formularelor W-8, nerezidenții ale căror venituri sunt supuse impozitării în SUA pot avea dreptul la rambursarea unei părți din impozitul deja plătit. La plata salariului angajatului, angajatorul este obligat sa pastreze 30% din salariu în numele impozitului federal.

Trebuie să trimiteți angajatorului formularul W-8BEN pe care îl completați pentru a primi prima plată, indiferent dacă mai târziu veți solicita la IRS o rambursare a taxelor. Primiți formularul W-8BEN de la compania care vă plătește. Numai nerezidenții completează acest formular. Documentul pe care îl completați este valabil trei ani fiscali.

Formularele W-8 sunt destul de complexe, iar conținutul formularului depinde de tipul de venit pe care îl primiți.

Unele dintre informațiile de bază pe care trebuie să le furnizați sunt: ​​numele și prenumele, țara de origine, adresa de reședință și numărul fiscal. În Serbia nu există încă un număr fiscal unic pentru persoanele fizice. Puteți lăsa acest câmp necompletat, dar dacă compania insistă să introduceți, puteți introduce CNP.

W8-BEN-E este un formular care se aplică persoanelor juridice, nu persoanelor fizice.